Hva kan kranglingen i parforholdet egentlig handle om?

Mange par kan miste den følelsesmessige kontakten med hverandre og da føler de seg heller ikke lenger trygge på hverandre. Når jeg arbeider med par, kan jeg ofte se at når partnerne krangler, så dreier dette seg egentlig om en protest mot at de er frakoblet følelsesmessig med hverandre. Det de under all fortvilelsen spør hverandre om, er egentlig dette:

Er du her for meg?

Bryr du deg egentlig om meg?

Trenger du meg fortsatt?

Stoler du på meg?

Det partnerne gir uttrykk for her er altså et rop om hjelp til den de er glad i - og gjør dette gjennom å forsøke å trekke partneren følelsesmessig til seg igjen og gjenopprette en trygg kontakt.

Hvis vi elsker partneren vår, hvorfor oppfatter vi ikke partnerens rop etter kontakt og oppmerksomhet - og svarer med omsorg og empati? Svaret er at vi ofte bare har oppmerksomheten rettet mot oss selv og er fanget i vår egen smerte. For de fleste kjenner ikke til tilknytningens språk ; vi er ikke tydelige nok på egne behov eller på hvor høyt vi elsker. Ofte snakker vi med forbehold fordi vi har ambivalente følelser til egne behov. og / eller er usikre på partnerens følelser for oss.

Vi ender ofte opp med å kreve i stedet for å spørre, noe som ofte fører til maktkamp i stedet for forsoning. Forkledde og forvrengte meldinger hindrer oss i å bli utlevert i vår nakne lengsel, noe som gjør det vanskeligere for partneren å reagere tilbake slik vi ønsker det.

Har du /dere behov for hjelp?

Ta kontakt for time i dag

Tlf: 926 66 503

Epost: petrawestad@gmail.com

Innlegg

Du er velkommen til å ta kontakt

Petra Westad

Tlf: 926 66 503

Artellerigården Smedjegaten

1632 Gamle Fredrikstad

Epost: petrawestad@gmail.com

Fleksible åpningstider.

Takk for din henvendelse! Din beskjed er mottatt og jeg kontakter deg så snart jeg kan.
Uuups noe gikk galt. Din beskjed er ikke sendt.
Forsøk igjen!.
Petra westad kontorbygg