SELVHAT

For å bli helbredet fra selvhatet må vi elske oss selv. MEN - hvis vi elsket og aksepterte oss selv , ville vi bryte kontakten med våre foreldre på en grunnleggende måte. Uten våre foreldre ville vi føle oss sårbare og vi kunne - i vårt ubevisste - til og med dø. Så vi hater den trengende delen av oss selv fordi den forårsaker smerte.

I våre voksne kjærlighetsrelasjoner har vi en meget nyttig og alltid tilgjengelig skjerm som vi kan bruke for å projisere de mest hatede sidene av oss selv over på vår partner - vi kaster hatet vår over på ham eler henne. Vi hater hos partneren det som er mest uakseptabelt hos oss selv, og vi prøver å forandre hen slik at partneren blir mer som oss. Her havner parene i en situasjon hvor de er låst fast: ingen vekst, ingen heling, ingen forandring og følelsen av maktesløshet dominerer.

For å vokse fra et ubevisst til et bevisst parforhold må vi forstå og samarbeide med den ubevisste agendaen. I Imago er kuren mot selvhat å stoppe all kritikk og å respektere det vi mest hater hos partneren. Kritikk betyr selvmisbruk fordi det vi kritiserer er det vi hater hos oss selv. Veien til å elske seg selv er å elske det hos partneren som vi misliker aller mest.

Innlegg

Petra westad kontorbygg

Du er velkommen til å ta kontakt

Petra Westad

Tlf: 926 66 503

Artellerigården Smedjegaten

1632 Gamle Fredrikstad

Epost: petrawestad@gmail.com

Fleksible åpningstider.

Takk for din henvendelse! Din beskjed er mottatt og jeg kontakter deg så snart jeg kan.
Uuups noe gikk galt. Din beskjed er ikke sendt.
Forsøk igjen!.