Den narsissistiske personligheten

Ordet narsissistisk stammer fra den greske myten om Narkissos, som ble så forelsket i sitt eget speilbilde at han ikke klarte å slutte med å se på seg selv i kildevannet. Derfor syknet han hen og døde.

Denne personligheten er av fagfolk blitt skildret som en forstyrret personlighet på borderlinenivå. Det kan virke som om tallet på narsissistiske personligheter øker mer og mer og at dette har med samfunnsutviklingen å gjøre og folks streben etter status, makt og rikdom.

Det karakteristiske ved denne personligheten er et selvbilde som er "grandiost", storslått. De preges av høy grad av selvsentrerthet, ofte kombinert med en mangel på interesse og empati for andre. Dette er samtidig kombinert med en dyp lengsel etter beundring og bekreftelse fra andre.

Et annet karakteristisk trekk er at de mangler evne til å være avhengig av andre og til å oppleve dype følelser som sorg og depressivitet. Man kan også merke at disse personene føler en sterk misunnelse til personer som har noe godt som de selv mangler. Men de kan idealisere disse menneskene for å få kontroll over det de har, for slik å få et tilskudd til egen narsissisme.

Har du /dere behov for hjelp?

Ta kontakt for time i dag

Tlf: 926 66 503

Epost: petrawestad@gmail.com

Innlegg

Du er velkommen til å ta kontakt

Petra Westad

Tlf: 926 66 503

Artellerigården Smedjegaten

1632 Gamle Fredrikstad

Epost: petrawestad@gmail.com

Fleksible åpningstider.

Takk for din henvendelse! Din beskjed er mottatt og jeg kontakter deg så snart jeg kan.
Uuups noe gikk galt. Din beskjed er ikke sendt.
Forsøk igjen!.
Petra westad kontorbygg